Comunicat davant suspensió Consulta 9N pel Govern català

Aquest és el comunicat de la plataforma després de la suspensió per part del Govern català de la Consulta del 9N, en els termes previstos inicialment, i la seva substitució per un “procés participatiu”.

Us preguem la seva difusió. (veure comunicat al web nacional)

COMUNICAT D’ESQUERRES PEL SI-SI

El nostre país viu una situació de moviment permanent en el camí per guanyar la democràcia que no tenim.

Com a poble volem votar i decidir el nostre futur.  La qüestió més important en aquests moments és la defensa de la sobirania del poble català, sí o sí. Davant els escenaris que es van succeint , constatem que:

–              Les institucions del poder espanyol (legislatiu, executiu, judicial, econòmic i mediàtic) estan totes concentrades, avui, en les mateixes mans, i son la causa de la dependència que patim els catalans.

–              Aquest poder és conformat per totes les oligarquies de l’actual Estat espanyol. També la catalana. Aquest poder i les seves institucions son els qui neguen, obstinadament, el dret a decidir del poble català.

–              Davant aquest poder i les seves pressions, el president Mas i el govern de CiU han suspès la Consulta 9 N en els termes previstos i acatat la suspensió cautelar del TC, instada pel govern espanyol,  amb el suport del PSOE i d’altres forces menors. La consulta que ara se’ns proposa no reuneix les condicions d’aquella acordada pel Parlament i acceptada per la societat civil mobilitzada.

–              Les esquerres sobiranistes volem votar en un referèndum decisori o en eleccions que vagin encaminades al mateix fi: un procés constituent cap a la república catalana

–              La voluntat de decidir de manera col•lectiva el  nostre futur nacional republicà és inequívoca i majoritària.

–              Esquerres pel SiSí ens manifestem i lluitem per la possibilitat de progressar juntes forces polítiques d’esquerres, sindicats, marees, amb una política econòmica i social per l’alliberament nacional i, doncs, contra les retallades constants de drets  i de l’estat del benestar.

–              Esquerres pel SiSí cridem a tota la gent treballadora i al conjunt de la ciutadania a mobilitzar-nos aquest diumenge 19 octubre a les 12’30, a la Plaça de Catalunya de Barcelona per expressar ben clarament que Ara és l’Hora.

 LOGOEXSSpetit

Catalunya, 16 d’octubre de 2014

http://construimel9pais.cat/

fb.com/esquerresxsisi

@esquerresxsisi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s