Esquerres pel Sí Sí crida a la mobilització el 9N i votar per la independència

NOTA DE PREMSA

Una altra Catalunya, independent i d’esquerres, és possible. Una Catalunya edificada sobre els principis de la democràcia social i política, la llibertat, la solidaritat, la igualtat dels ciutadans i la laïcitat. Així descriu la Catalunya independent que defensa la campanya “Esquerres pel Sí Sí” (manifest) que aquest matí s’ha presentat a Badalona. Entre els signants es troben sindicalistes, activistes socials i culturals com l’articulista Jaume Oliveras, l’escriptor Julià de Jódar, el sindicalista Alfonso Moya, Carles Sagués, president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Vilaregut, politòleg, o l’activista veïnal Josep Soler i Amigó. (veure adhesions adjuntes en arxiu pdf)

Els impulsors de la plataforma han destacat d’ “històric” l’acord subscrit entre diversos àmbits socials i polítics de la Ciutat; des de la socialdemocràcia fins a l’esquerra independentista i sectors de l’anticapitalisme militant, moviments socials i ciutadans amb accents ben diversos i des de la pròpia singularitat. En formen part organitzacions com la CUP, ERC, Arran, JERC, NECat, Revolta Global, Procés Constituent, el Casal Antoni Sala i Pont,  Casal Carme Claramunt, el Moviment de Defensa de la Terra o la Comissió Independentista de Badalona. Aplegats en una sola veu per a demanar el vot afirmatiu per la independència en la Consulta del proper 9N.

Josep Poveda, periodista, en nom dels signants ha defensat el vot al doble SÍ, afirmant que és una aposta clara per una República Catalana independent, “el primer dels passos per construir una societat més justa”. Igualment ha manifestat que el 9N és una oportunitat que cal aprofitar i ha emplaçat al Govern i Parlament que mantinguin els seus compromisos amb la Consulta. Poveda ha afirmat que la Consulta se sustenta en les lleis i legalitat catalanes, en la sobirania del Parlament de Catalunya, la legitimitat democràtica del procés i el Dret Internacional “i amb aquestes garanties votarem. No hi ha alternativa possible que no passi pel vot dels catalans”.

Esquerres x Sí Sí ha mostrat el suport a les forces polítiques del Consistori que han fet possible que l’Ajuntament badaloní recolzi el 9N i, en canvi, no ha estalviat dures paraules contra la manifesta hostilitat del Govern de Xavier García Albiol al dret dels badalonins a votar el 9N. Així com també contra la negativa d’aquells altres consistoris com Gramenet i Sant Adrià a col·laborar en la Consulta. “No entenem que des de posicions de progrés, es negui la veu al Poble. No tan sols no és progressista. No és democràtic”.

També s’ha explicat la preparació d’una Cercavila pel Sí Sí lúdica i informativa que recorrerà Sant Adrià de Besós i els barris d’Artigues, Llefià i la Salut el proper 25 d’octubre per contactar amb els veïns i informar de les raons del doble Sí i demanar el seu suport a la independència.Molt previsiblement l’acte central de cloenda de la campanya sigui la ciutat de Santa Coloma de Gramenet.

Finalment, Esquerres pel Sí Sí crida a la participació dels badalonins, colomencs i adrianencs el 9 de Novembre i no fer cas als discursos de la por i amenaces “que no tenen cap altra finalitat sino torpedinar el nostre procés cívic, pacífic i democràtic”.

Esquerres pel Sí Sí – BARCELONÈS NORD, 13 d’octubre de 2014

Àrea Comunicació Esquerres x Sí Sí BADALONA.

esquerresxsisibdn@gmail.com

www.esquerresxsisi.cat

@esquerresxsisi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s